Головна Новини Суспільство Війна з Росією Жодна із стратегічних цілей рф не була досягнута, - британська розвідка про 100 днів війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Жодна із стратегічних цілей рф не була досягнута, - британська розвідка про 100 днів війни

Розвідка Британії вважає, що рф не досягла своїх цілей із захоплення українських територій

3 червня 2022, 11:10
Поділіться публікацією:

Іноземні військові фахівці з Великобританії у звіті на 100-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну підсумували стан фронту. На їх думку, рф не досягла своїх цілей із захоплення українських територій, які вона оголошувала на початку. Захопити Київ та владу в Україні росіянам не вдалося, їх витиснули ЗСУ з північних регіонів та частини Харківської області. Там окупанти ще обстрілюють населені пункти з авіації та артилерії, що розташована на території Білорусі, рф та тимчасово окупованій частині Харківщини.

Жодна із стратегічних цілей рф не була досягнута, - британська розвідка про 100 днів війни

Фото Телеграм Сумська ОВА

"Після провалу початкового плану через хибні припущення щодо планування та погане тактичне виконання росія адаптувала свій оперативний план, щоб зосередитися на Донбасі. Зараз Росія досягає тактичного успіху на Донбасі. Російські збройні сили створили та зберегли динаміку і наразі, схоже, утримують ініціативу над українськими силами. росія контролює понад 90% Луганської області і, швидше за все, буде повністю контролювати її в найближчі два тижні", — йдеться в дописі.

В британській розвідці також наголошують, що такий успіх рф — це ціна значних витрат ресурсів та зосередження сили та вогню на одній частині фронту. На інших фронтах росія не змогла зробити маневрів чи просунутися вперед, там росіяни перейшли до оборони.

"У порівнянні з початковим планом Росії, жодна із стратегічних цілей не була досягнута. Для того, щоб росія досягла будь-якої форми успіху, будуть потрібні постійні величезні інвестиції людської сили та обладнання, і, ймовірно, знадобиться ще значний час", — наголошують фахівці.

Як писав портал "Коментарі", чого очікувати на фронті найближчим часом та чому армія росії перейде до хаотичного обстрілу територій. За словами експерта, наразі в рф масштабна криза. Прихована мобілізація вже дає не стільки призовників, як раніше, вони вже використовують техніку, що була законсервована знімаючи її зі зберігання. Свіжих резервів підготовлених військових, яких можна направити в Україну, у рф вже немає



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дима Медведев

3 червня 2022, 12:41

Ігор, ті какий українець як я японєць

Ігор

3 червня 2022, 10:27

Не там дивились, на Україну накинули розвитковий та економічний зашморг. Навіть школяри не знають назву нашої валюти, називають рублем. Брудна російська лайка навіть на поштових марках. Російські авто та обладнання. братня ментальність та уклад життя. Зе-корупція, пропаганда, брехня.


Новини