Зеленський зробив заяву про деокупацію Криму та Донбасу

Володимир Зеленський вважає, що Крим уже чекає на деокупацію, а з Донбасом буде дуже складно

Окупований росіянами Крим швидше за все звільнити буде легше, ніж Донбас. Йдеться не лише про деокупацію територій, а й про ментальне повернення людей до України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спілкування з миколаївськими студентами зробив президент України Володимир Зеленський.

"Може так статися, що ми території повернемо раніше, ніж цих людей. Так може бути. Наприклад, якщо ми беремо Донбас, люди живуть там 10 років, живуть в іншому просторі і це довгий процес. Може бути по-різному. Я вважаю, що складніше з Донбасом. Мені партнери колись казали: вам буде майже неможливо повернути Крим і дуже складно повернути Донбас. А на мою думку, якщо ми говоримо про людей, все одно території повертаються з людьми, якщо люди не хочуть - буде дуже складно" , - висловився президент.

На його думку, повернути жителів окупованого Донбасу ментально буде складніше, оскільки в регіоні 10 років тривали бойові дії, була контактна лінія. Крім того, багато сепаратизму, частина людей пройшла війну.

Читайте також на порталі "Коментарі" - видання The Economist, яке підірвало інформаційний простір на початку листопада матеріалами з головкомом ЗСУ Валерієм Залужним, видало нову резонансну статтю про Україну. У ній, серед іншого, йдеться про розбіжності між політичним та військовим керівництвом нашої країни, а також падіння рейтингу президента Володимира Зеленського. Останнім часом справжню інформаційну атаку на Залужного розгорнула нардеп із фракції "Слуга народу", заступник голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безуглая. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" розмови про ймовірний розкол у військово-політичному керівництві України.