Зеленський заявив, що Україна діє за планом "Б": який був план "А"

Першим планом Зеленський назвав спробу не допустити повномасштабного вторгнення Росії.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наразі рухається за планом "Б", який означає, що український народ живе та бореться у війні проти Росії. Також президент пояснив, який був план "А".

Президента України Володимир Зеленський на пресконференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн відповів на питання щодо плану "Б", якщо президент США Джо Байден не підтримає план перемоги.

"Що стосується нашого плану. Мені вчора журналіст поставив одне запитання і сказав: а що буде, якщо президент Байден не підтримає ваш план? Чи є у вас план "Б"? Я відверто абсолютно відповів, що ми уже в плані "Б". Ми в ньому живемо і боремося", - сказав Зеленський.

Президент вказав, що Україна, як такого плану "А" не мала, однак її попереднім планом була спроба не допустити повномасштабного вторгнення Росії.

"План "А" був посилити Україну зброєю і превентивно санкціонувати РФ, щоб вона боялася навіть думки про повномасштабне вторгнення. Тому ми вже в цьому плані існуємо і живемо", - пояснив Зеленський.

Володимир Зеленський у вересні розповів про план перемоги, який він покаже лідеру США Джо Байдену та кандидатам в президенти Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський розкрив більше деталей про план перемоги та анонсував події у жовтні-грудні.

Також "Коментарі" писали про Зеленського, який назвав слабке місце Путіна, яке змусить російського диктатора піти на мирні переговори щодо закінчення війни на українських умовах.