Зеленський заявив про інформаційну операцію РФ у Херсоні: чого добивається ворог

Володимир Зеленський заявив, що не вірить у "відступ" росіян із Херсона

Розповіді про те, що окупанти масово відступають із Херсона та перебираються різними способами на інший берег Дніпра, залишаючи обласний центр – це інформаційна операція. Ворог вживає всіх способів, щоб виманити українські війська з інших напрямків. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю італійському виданню "Corriere della Sera" заявив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави заявив, що він не бачить жодного підтвердження, що окупанти тікають із українського Херсона.

"Я не бачу, щоб вони тікали з Херсона. Це інформаційна атака. Це така атака для нас, щоб ми пішли туди, щоби перекинули війська з інших небезпечних напрямків. Це була їхня інформаційна операція, вони не готові покинути Херсон. Але вони знають, що якщо ми досягнемо успіху, вони не зможуть вийти", - зазначив Зеленський.

Відповідаючи на запитання, чи це означає, що війська РФ в оточенні, президент України зазначив, що противник знає про цю проблему.

"Їхні найбільш підготовлені солдати на своїх місцях. Ніхто не поїхав. Ми бачимо це і не віримо їм", - додав глава держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент Володимир Зеленський упевнений, що Росія має почати поважати територіальну цілісність, суверенітет та кордони України для налагодження діалогу у майбутньому. Про це Зеленський сказав на спільній прес-конференції з президентом Гвінеї-Бісау Умаром Сісоком Ембало в Києві, який перед цим зустрічався в Москві з президентом РФ Путіним і передав від нього українському лідеру пропозицію розпочати діалог.