Зеленський запропонував визначитись, як закінчиться війна в Україні

Зеленський збирає пропозиції від міжнародних партнерів про те, як посилити Україну для закінчення війни.

Президент України Володимир Зеленський звернувся з закликом до міжнародних партнерів, щоб ті визначились, як вони бачать закінчення війни в Україні. За словами Зеленського, таким чином можна буде вийти на ракурс завершення війни.

Володимир Зеленський у вечірньому зверненні за 7 жовтня заявив, що погодив графік переговорів на наступний тиждень, який включає зустрічі з багатьма партнерами. За словами президента, українські чиновники покажуть План перемоги для усіх країн, які можуть наблизити мир та посилити Україну.

"Важливо, що перспектива загалом має бути зрозумілою для кожного в нашій країні", - пояснює Зеленський.

Зеленський наголосив, що публічно План перемоги буде опубліковано після того, як він отримає усі пропозиції партнерів та включить ті, що можуть посилити можливості України закінчити війну.

"Ми пропонуємо нашим партнерам визначитись, як вони бачать завершення цієї війни, місце України саме у глобальній архітектурі безпеки, а також - зі спільними кроками, які можуть поставити цю війну на курс до завершення", - додав президент.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗМІ з'ясували, чому Володимир Зеленський здійснив візит до США. Основною темою були можливості для переговорів з Росією щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про реакцію Зеленського на вихід українських сил з Вугледару. За словами президента, така ситуація сталась через відсутність відповідної зброї, яку могли б надати міжнародні партнери. Сам же вихід українських бійців Зеленський назвав правильним рішенням, зазначивши, що важливо берегти життя українців.