Зеленський відповів на пропозицію Орбана щодо припинення вогню

Володимир Зеленський пояснив небезпеки, які можуть стояти за пропозиціями припинення вогню у війні в Україні.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на пропозиції щодо припинення вогню. Такі ініціативи висував прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. За його словами, припинення вогню могло б сприяти до переговорів з Росією та можливого закінчення війни.

Володимир Зеленський в інтерв’ю для видання Bloomberg відповів, чи розглядає Україна пропозиції щодо припинення вогню. За словами президента, Україна не може довіряти російському диктатору.

"Що стосується припинення вогню. У війні ми не можемо просто так говорити про припинення вогню. Для мене потрібен план і для наших людей. Ми не можемо довіряти Путіну, бо для нас він вбивця й агресор. Важливо, що Угорщина визнає, що Росія - агресор, що визнає територіальну цілісність і суверенітет України", – сказав Зеленський.

Президент вказав, що Україна мала сотні зустрічей з Росією за багато років війни, зокрема і у межах Мінських угод, однак усі заходи щодо припинення вогню зривала Москва. За словами Зеленського, Україні потрібен план, щоб українці знали, що Росія не нападе знову, однак навіть в такому випадку невідомо, хто стане гарантом безпеки України.

"Тобто я не хочу халепу для своєї держави. Ми і так у війні. Дати перевагу Росії сьогодні – це просто не можливо. Нам потрібно бути розумними. І важливо знов: хто за це буде нести відповідальність, окрім українців своїм життям? Яка країна?", - сказав президент.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан розповів, як Зеленський відреагував на його ініціативу припинити вогонь для початку переговорів з Росією.

Також "Коментарі" писали про те, як президент Володимир Зеленскьий відповів на мирний план закінчення війни в Україні, який пропонує Дональд Трамп.