Зеленський відповів, чи справді після саміту миру готується розмова з Росією

Глава держави вважає, що перед тим, як говорити з РФ, потрібно, щоб був детальний план, узгоджений усім світом

Президент України Володимир Зеленський припустив, що після саміту миру можна організовувати вже майданчики у тих чи інших країнах, де технічно буде опрацьовано кожен із пунктів підсумкового комюніке швейцарського саміту. І тоді цей план давати представникам Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це глава держави заявив під час спілкування з журналістами.

Зеленський зазначив, що узгодження пунктів формули миру має бути схожим на "зернову угоду". Тоді план погодили з ООН та Туреччиною, а вони окремо погодили цей план із РФ.

На думку Володимира Зеленського, важливо, щоб було не дві країни, інакше росіяни "вистрибнуть", як це було із "зерновим коридором".

"Було дуже важко. І тому такий план за цими трьома пунктами. Якщо нам вдасться, це точно відкриває шлях до наступної зустрічі, де всі інші важливі речі мають бути розроблені", - підкреслив лідер українців.

Володимир Зеленський зазначив, що перед тим, як говорити з РФ, потрібно, щоб був детальний план, узгоджений усім світом.

"Працюємо з різних напрямків. Я розмовляю з лідерами. Дипломатами Андрій Єрмак займається. Учора він презентував з Расмуссеном у Данії аналітичний документ щодо України в НАТО. І в Брюсселі він з нашою командою зустрічався з багатьма послами, включаючи Китай та Глобальний Південь, по саміту ", – зазначив президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" – менше місяця залишається до Глобального саміту миру у Швейцарії. Розмови про ймовірні переговори України та Росії після нього виникають останнім часом все частіше. При цьому США вустами голови Держдепу Ентоні Блінкена знову дали зрозуміти, що підтримає будь-які рішення України, запевняючи, що "ніколи нічого не буде про Україну без України". Про що говорять переговорні розклади зараз і в перспективі? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.