Зеленський розповів скільки іранських дронів запустила Росія по Україні

Президент України повідомив про кількість збитих безпілотників.

За словами Володимира Зеленського Росія атакувала Україну близько 400 дронами-камікадзе, які були виготовлені в Ірані. Таку цифру повідомив президент України під час пресконференції з президентом Гвінеї-Бісау Сісоку Ембало.

Окрім озвученої кількості безпілотних літальних апаратів президент України також повідомив відсоток збитих дронів. Українські воїни змогли досягти цифри у 60-70% знищених ворожих безпілотників.

"Я вдячний нашим військовим: 60-70% було збито, непоганий результат", - підсумував Зеленський.

Зеленський зазначив, що вдячний українським силам, які наполегливо працювали для знищення дронів-камікадзе, а також висловив співчуття родинам загиблим.

Український лідер розповів, що над питанням іранських безпілотників працювала як українська розвідка, так і ізраїльська. Але Зеленський сподівається на поглиблення співпраці, адже вважає, що цього замало. Президент України сказав, що тільки останніми днями справді побачив підтримку і співпрацю з політичними лідерами Ізраїлю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про візит президента Гвінеї-Бісау до Зеленського з дивною пропозицією. Сісоку Ембало зазначив, що його мета - це створити сприятливі умови для проведення діалогу між Росією та Україною. На такі заяви різко відреагував президент України.

Також "Коментарі" писали те, що українські війська змогли знищити 10 інструкторів з Ірану, які навчали російський військових керувати дронами-камікадзе в Криму. Саме ці безпілотники завдали значних ударів по українській інфраструктурі в перші тижні жовтня.