Зеленський розкрив масштаби руйнування енергосистеми України

Президент Зеленський у виступі на Генеральній асамблеї ООН заявив, що РФ атакує енергетичну інфраструктуру, щоб змусити Україну здатися

На дебатах Генеральної асамблеї ООН, які відбулися 25 вересня, Президент України Володимир Зеленський виступив з різким звинуваченням на адресу Росії. Він заявив, що російська армія навмисно знищила більшість українських теплових електростанцій та значну частину гідроелектростанцій, що призвело до катастрофічного зниження енергетичних потужностей країни.

Зеленський підкреслив, що 80% енергосистеми України зруйновано, ставлячи країну в надзвичайно складне положення на порозі зими.

"Уявіть, будь ласка, вашу країну зі зруйнованою на 80% енергосистемою. З такими масштабами руйнувань, що це буде за життя?", — зазначив Зеленський.

Президент наголосив на тому, що дії Росії є спробою примусити Україну до "миру" на умовах Кремля, позбавляючи країну основних ресурсів для виживання та оборони. Він закликав міжнародні організації та країни-партнери підтримати Україну в цей критичний час, зокрема, допомогти відновити зруйновану інфраструктуру.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Для запобігання терористичним атакам Росії на українські атомні електростанції існує кілька важливих кроків, серед яких зміцнення системи протиповітряної оборони та дипломатичний тиск через МАГАТЕ. Однак ключовим способом залишається застосування сили, сказав в інтерв'ю РБК-Україна радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Зеленський розповів, як Китай допомагає Росії готувати обстріл українських АЕС.