Зеленський розкрив інформацію, як Росію будуть примушувати до миру

Україна готує план, як змусити РФ до миру, проте має його обговорити з Байденом

Президент України Володимир Зеленський заявив, що мирний план, який буде підготовлено і представлено на другому саміті миру, має вплинути на Росію, змусивши її припинити війну.

При цьому президент повідомив, що спершу цей план перемоги він має намір обговорити із президентом США Джо Байденом.

За його словами, реалізація цього плану значною мірою залежить від підтримки Сполучених Штатів, а також інших партнерів України.

"Я думаю, всі розуміють, що є обсяг впливу і є обсяг допомоги", — додав президент.

Зеленський також пояснив, що мета плану полягає в значному посиленні України, яке матиме психологічний, політичний та військовий вплив на рішення Росії припинити війну. Президент наголосив, що план повинен бути представлений до другого саміту миру, щоб "примусити Росію до дипломатичного завершення війни".

"Якщо партнери підтримають його - він точно полегшить Україні примусити Росію до закінчення війни", - наголосив президент.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією агентства EFE, президент Володимир Зеленський усвідомлює, що допомога союзників у війні з Росією буде скорочуватися, саме тому він працює над планом, як завершити війну з РФ уже восени. Головне завдання України, змусити РФ піти на мир на прийнятних для Києва умовах. Втім, і сам Зеленський говорив про те, що він має "план перемоги" над Росією. Президент наголошував, що його ідея полягає в тому, щоб передати документ партнерам і змусити РФ припинити війну. Одним із головних активів для досягнення цього, за його словами, буде успіх української операції в російському Курському районі, де Київ контролює близько 1300 квадратних кілометрів через місяць після того, як розпочав свій транскордонний наступ. Як пише видання, окрім можливості обміну окупованими територіями між Києвом і Москвою, план перемоги має економічний аспект і пропозиції щодо ролі, яку Київ має відігравати в архітектурі міжнародної безпеки.