Зеленський пояснив, як Україна буде змушувати Росію до миру

Володимир Зеленський вважає, що Росію можна змусити закінчити війну в Україні.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що потрібно натиснути на російських солдатів та міста РФ, змусивши їх обирати між закінченням війни та російським диктатором Володимиром Путіним.

Володимир Зеленський виступив на засіданні Контактної групи з питань оборони України, що відбувається на авіабазі НАТО Рамштайн у Німеччині. Під час промови президент зазначив, що Україна хоче закінчити війну, але Путін прагне окупувати більше українських земель.

"Ми хочемо покласти край цій війні, ми хочемо миру, ми хочемо зберегти наш народ і нашу країну. І це Путін не хоче миру, і це він одержимий територіальними придбаннями. Він хоче наші міста або руїни, які від них залишаються", - сказав президент.

За словами Зеленського, Україна та міжнародні партнери можуть натиснути на російського диктатора, щоб у Кремлі схилились до закінчення війни, а не продовження агресії РФ.

"Тому нам потрібна сила - ми маємо змусити Росію шукати миру. Ми маємо зробити так, щоб російські міста і навіть російські солдати думали про те, що саме їм потрібно: справжній мир чи Путін. І цілком реалістично натиснути на них, щоб вони обрали мир", - додав Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський назвав цифру втрат особового складу Росії у Курській області за місяць боїв. Крім того, відомо про українські та російські втрати військової техніки в Курській області.

Також "Коментарі" писали, що у Білому домі відреагували на план Зеленського закінчити війну. Чи підтримують його Сполучені Штати.