Зеленський підтвердив, що війну в Україні можна зупинити, але є нюанс

Президент наголосив, що Україна не готова втратити Крим та Донбас, заради припинення вогню та встановлення миру

Україна може зупинити війну з Росією, але для цього доведеться віддати російським загарбникам Донбас та Крим. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву президент України Володимир Зеленський зробив в інтерв'ю каналу "Fox News".

"Так, ми можемо зупинити війну, якщо ми віддамо Росії Донбас та Крим. Але наша країна не готова до такого "мирного плану", - зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави також заявив, що готовий зустрітися з Дональдом Трампом та вислухати його мирний план щодо України.

"Давайте поговоримо з ним і дамо можливість показати, які кроки в його "формулі світу". Я готовий (з ним зустрітися – ред.). Звичайно, якщо у нього є чіткий мирний план, він може поділитися їм зі мною", - прокоментувало Володимир Зеленський.

Він також висловив сподівання на допомогу Конгресу США в Україні.

"Я сподіваюся, що Сполучені Штати будуть з нами у боротьбі з російським тероризмом", - наголосив Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" – тема переговорів між Україною та Росією знову стрясає інформаційний простір. Президент Чехії Петр Павел фактично повторив тези деяких західних медіа про те, що становище України погіршується, переговори можуть розпочатися чи не наступного року, оскільки ЗСУ навряд чи отримають перевагу, а РФ має сильнішу мобілізаційну базу для живої сили. Тим часом українська влада демонструє, що до переговорів не готова. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадує, що всі домовленості, досягнуті з 2014 до 2022 року, Росія порушувала. Президент Володимир Зеленський називає передумовою переговорів виведення російських військ із українських територій. Київ продовжує просувати свою формулу миру, сподіваючись, що після чергової зустрічі радників глав держав відбудеться Глобальний саміт миру, найімовірніше, 2024 року. Що зараз можна сказати про битви навколо теми переговорів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.