Зеленський назвав головний план України, щоб закінчити війну

Володимир Зеленський вважає, що Україна та партнери повинні примусити Росію закінчити війну.

Президент Володимир Зеленський заявив, що головний план України – це змусити Росію закінчити війну на справедливих умовах для України. За його словами, операція в Курській області є одним з елементів цього плану.

Володимир Зеленський на форумі "Україна 2024. Незалежність" розповів, чи отримала Україна успіхи від наступу на Курську область. Президент заявив, що завдяки боям у Курській області Україна привернула увагу світу та узгодила деякі позитивні рішення з партнерами.

"На мою думку, вона вже успішна, я дійсно так вважаю. Зі мною погоджуються західні колеги. Багато рішень вже є, через те, що є успіх на Курщині. Є моменти, коли вже ніхто не згадує про твою країну і можна не спішити з тими чи іншими рішеннями. Є моменти, коли фокус на інші речі, особливо якщо є гарячий політичний сезон в твоїй державі", - сказав Зеленський.

Володимир Зеленський зазначив, що бої у Курській області є частиною ширшого плану, щоб закінчити війну в Україні.

"Курщина є частиною плану про який я буду говорити з президентом (США). Принаймні один з етапів цього плану. Головний момент в цьому плані - це примус Росії закінчити війну. Якщо цей план буде прийнятий… прийняти це одне, а от виконати – це інше. Якщо і два елементи спрацюють – ми дуже віримо, що спрацює головна мета", - сказав Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський підтвердив інформацію про переговори України та Росії в Катарі.

Також "Коментарі" писали про заяву Володимира Зеленського про мирні переговори з Росією. Крім того, президент назвав умови за якими має закінчитись війна в Україні.