Занадто довго гралися в гуманність: Україні дали пораду, як змінити хід у війні

Україна разом із союзниками можуть змінити хід у війні з Росією

Кремль продовжує демонструвати свою рішучість продовжувати війну проти України та вкладати в це всі доступні ресурси. Однак можливість послабити Росію і її військовий потенціал цілком реальна. Для цього потрібні стратегічні рішення як з боку України, так і західних країн, про це в ефірі 24 каналу розповів керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок.

За словами експерта, кремлівський диктатор Володимир Путін нещодавно дав наказ підготувати російський бюджет до затяжної війни, зробивши витрати на оборону ключовим пріоритетом. Проте, якщо Росія залишиться без ракет, техніки чи боєприпасів, її спроможність продовжувати війну значно ослабне.

"Змінювати свідомість росіян – марна справа, але змінити ситуацію, яка буде вигідною для нас, цілком можливо", – наголошує Клочок.

На його думку, критичну роль відіграватимуть нові поставки далекобійної зброї та дозвіл на використання західних систем для ударів по території Росії. Це дозволить знищувати важливі інфраструктурні об'єкти, які забезпечують як військову, так і цивільну діяльність.

"Це якраз історія про те, що війна не "десь в Україні", а війна поряд. Росіяни починають відчувати все те, що насправді відбувається. Я вбачаю одним із методів змінити хід війни збурити російське суспільство. Такий приклад вже був у 1917 році на тлі серйозних невдач Російської Імперії у Першій світовій війні", – наголосив експерт.

Він додав, що перенесення бойових дій на територію Росії може суттєво вплинути на настрої росіян. Якщо Захід продовжить політику розширення демілітаризованих зон, зокрема в Курській, Брянській, Бєлгородській та Воронезькій областях, ситуація може кардинально змінитися.

"У Москві мають відчути війну. Довго ми гралися у гуманність з росіянами, але це не працює", – підсумував Клочок.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Росії закінчується мобілізаційний ресурс.