Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізаційний ресурс у РФ закінчується: чому не спрацьовує жоден метод
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізаційний ресурс у РФ закінчується: чому не спрацьовує жоден метод

У Росії закінчуються люди, які готові йти воювати в Україну за величезні гроші

сьогодні, 14:22
Поділіться публікацією:

З якихось причин досвід часткової мобілізації в Росії визнаний вкрай невдалим. Як зазначає військовий Кирило Сазонов, росіяни самі жартують про результати "Мобілізували плюс триста тисяч, виїхали до Казахстану два мільйони". Тож зараз від такого сценарію Кремль відмовляється.

Мобілізаційний ресурс у РФ закінчується: чому не спрацьовує жоден метод

Окупанти

"Плюс я неодноразово вже писав, що притягнути п'яне тіло до військкомату умовного Якутська це навіть не половина справи. Йому треба пояснити, хто він, де, куди йде і навіщо. Його треба одягти хоч у щось. Взути за розміром, інакше кранти одразу. Годувати хоча б щодня. Напувати хоча б водою. Не отруїти і не заразити при цьому. Чомусь навчити. Екіпірувати. Возити. Десь селити так, щоб не розбіглися, і не прилетіло до скупчення тіл. Підтримувати артою. Прикривати ППО. І ще багато чого", – каже Сазонов.

При цьому він нагадує, що за інформацією Генштабу, за останню добу окупанти втратили 1130 особового складу. І це при тому, що з початку літа не було доби, щоб цифра була меншою за тисячу.

"На контракт вигребли із чоловічих колоній усе, що ворушиться. І вже пристойна кількість із жіночих в'язниць. Сміття по всьому світу зібрали. Закінчуються засіки, як не шкреби. Постійно підвищують виплати за підписання договору, але ... якщо людина згодна йти на війну за десятку доларів — вона вже пішла. І, швидше за все, вже повернувся. Тих, хто не погодився за десять, але пішов за двадцять, було дуже мало. Вже пішли вони. Хто не погодився за двадцять, за двадцять п'ять теж не піде", – стверджує Сазонов.

На його думку, підвищення виплат уже не працює. Тобто, наголошує він, у росіяни не нескінченний людський ресурс.

"Ми зараз не в тій точці, коли умовний ведмідь прокидається і вилазить із барлоги, немає. Ми в точці, коли біля колосу на глиняних ногах починають хрустіти коліна. Ще тихо. Тільки чути потріскування, а виглядає він так само страшно і зростання не змінилося. Але цей тріск у колінах незворотний. Вірний знак. Вже скоро. І без альтернативи", — заявив Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , скільки у Кремлі хочуть мобілізувати на війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини