Замість росіян воюють інші: кого Путін за щедрі виплати відправляє на війну в Україну

За інформацією Bloomberg, кубинці продовжують їхати на війну проти України через щедрі виплати і паспорти РФ

Громадяни Куби продовжують активно виїжджати до Росії, щоб приєднатися до війни проти України, незважаючи на спроби уряду в Гавані припинити вербування. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє міжнародне агентство Bloomberg, посилаючись на неназвану особу, знайому з цим питанням.

"Добровольці записуються через неофіційні канали, і загальна кількість тих, хто бере участь у бойових діях, ймовірно, становить кілька сотень, хоча точні дані важко встановити", - йдеться у матеріалі.

За даними джерела агентства, щедрі виплати, запропоновані російськими військовими, заманюють збіднілих кубинців приєднатися до війни, оскільки карибська країна бореться з відключенням електроенергії та нестачею продовольства в умовах економічної кризи, яка спричинила масову міграцію та вуличні протести.

Деяких кубинців також приваблює перспектива отримати російський паспорт після того, як правитель РФ Володимир Путін підписав у січні указ, який дозволяє іноземцям отримувати громадянство в обмін на службу на війні.

Міністерство оборони Росії не відповіло на запит агентства про коментарі. Представники посольства Куби у Вашингтоні та Міністерства закордонних справ у Гавані не відповіли на запити про коментарі.

Автори матеріалу нагадують, що Росія активізувала заклик на військову службу всередині країни та за кордоном, намагаючись замінити величезну кількість військових, які загинули або були поранені під час бойових дій в Україні.

За західними оцінками, втрати Росії з початку вторгнення в лютому 2022 досягають 500 000 осіб. Міністерство оборони Великобританії заявило 12 липня, що Росія, можливо, втратила 70 000 убитими та пораненими лише за останні два місяці.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому Путін ще ніколи не був таким близьким до перемоги: ЗМІ дізналися про план диктатора.