Замах на Зеленського: у Держдепі зробили заяву

Держдеп прокоментував потенційний замах на Зеленського у Миколаївській області

США спостерігають шпигунську та розвідувальну активність РФ в Україні та підтримують зусилля нашої держави щодо притягнення відповідальності людей, які готують замахи на керівництво країни. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, пише "Укрінформ".

"Очевидно, ми спостерігаємо шпигунську та розвідувальну активність Росії в Україні протягом певного часу", - зазначив Міллер.

Він повідомив, що у Білому домі бачили повідомлення про потенційний замах на президента України Володимира Зеленського під час його візиту до Миколаївської області, проте залишають у компетенції української сторони коментувати деталі інциденту.

"Ми повною мірою підтримуємо спільні зусилля України щодо притягнення людей до відповідальності за ці дії", - додав Міллер.

Зазначимо, 27 липня Зеленський відвідував Миколаївську область, зокрема, він був у місті Очаків. 7 серпня СБУ повідомила, що затримала російську агентку, яка намагалася дізнатися про маршрут президента, щоб влаштувати на ньому ракетний обстріл.

СБУ завчасно отримала інформацію про розвідувально-підривну діяльність зловмисниці та подбала про додаткові заходи безпеки під час візиту.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманого про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Їй загрожує до 12 років ув'язнення.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи є майбутнє зернової угоди: у США розповіли, що робитимуть.