Замах на міністра оборони Рустема Умєрова: росіяни поширили новий фейк

Центр протидії дезінформації спростував повідомлення про замах на очільника Міноборони Рустема Умєрова.

Російські пропагандисти почали активно поширювати інформацію про нібито замах на міністра оборони України Рустема Умєрова. Однак Центр протидії дезінформації з’ясував, що це черговий фейк від росіян.

Центр протидії дезінформації відреагував на інформацію у соціальних мережах про нібито спробу вбивства Рустема Умерова. Російська пропаганда вказувала на те, що українського міністра оборони намагались ліквідувати за допомогою вибухового пристрою.

"Центр верифікував інформацію у Міністерстві оборони та зазначає, що вона не відповідає дійсності", - повідомили у Центрі протидії дезінформації.

Як зазначили в структурі основною причиною поширення російських фейків є спроба вплинути на ситуацію в Україні зсередини.

"Російська пропаганда вже не вперше здійснює інформаційні атаки проти українських посадовців, намагаючись дестабілізувати ситуацію всередині країни", - наголосили в установі.

Центр протидії дезінформації - це орган Ради національної безпеки і оборони України, утворений у 2021 році. Основним завдання установи полягає у здійсненні заходів щодо протидії поточним і прогнозованим загрозам національній безпеці та національним інтересам України в інформаційній сфері, зокрема виявлення та протидії дезінформації, ефективної протидії пропаганді і запобігання спробам маніпулювання громадською думкою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни поширили фейк про нібито готовність України здати одну з областей.

Також "Коментарі" писали про чеченського лідера Рамзана Кадирова, який дав прогноз, коли закінчиться війна в Україні.