Захоплення Покровська: генерал озвучив плани росіян

Окупації Покровська відкриває нові перспективи для росіян, зокрема наступ на області центри.

Колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал Ігор Романенко заявив, що російська армія планує захоплення Покровська з двох напрямків. За словами військового експерта, окупація Покровська дасть росіянам можливість рухатись до обласних центрів.

Ігор Романенко в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів, що українські сили збили імпульс наступу росіян на Покровськ. За словами генерала, на цей напрямок було завезено три додаткові бригади, які сповільнили рух росіян.

"На жаль, Вугледар їм вдалося вже захопити, і там вони просуваються на північ від нього, щоб не дати закріпитися на другому рубежі нашим військовим. Крім того, діють в північному напрямку по цій лінії: Вугледар, Курахове і кінцева ціль це Покровськ", - розповідає Романенко.

За його словами, армія РФ буде намагатись йти на Покровськ одразу з двох напрямків. Як пояснює генерал, у випадку захоплення міста, росіяни отримають нові можливості для наступу.

"Оскільки противнику не вдалося захопити Покровськ, вони вибрали підхід оперативного роду дії, щоб підійти до нього з двох сторін. З півдня це від Вугледара, Курахового в напрямку на Покровськ, а також загрожувати й з північного напрямку, але Покровськ є центровим, оскільки відкриває відповідні перспективи", - вказує генерал.

Ігор Романенко наголошує, що Путін хоче захопити обласні центри, зокрема Харків, Суми, Запоріжжя, Дніпро та інші. За його словами наступати одразу на всіх напрямках у Росії немає сил, однак після захоплення Покровська, вони можуть сконцентруватись на одному напрямку та піти в наступ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підраховані втрати української та російської військової техніки на Покровському напрямку. Виявилось, що вони відрізняються у п'ять разів.

Також "Коментарі" писали про те, що у США назвали ціну просування росіян на Покровському напрямку.