Західні ЗМІ розповіли, скільки військових втратила Україна в боях за Урожайне

Оборона Урожайного була надзвичайно складною

Видання The New York Times розповіло подробиці про втрату Силами оборони селища Урожайне. Це селище було другим населеним пунктом, яке російські загарбники зуміли захопити протягом останнього часу. Першим, кажуть журналісти, стало Старомайорське.

За даними видання, весь цей час населені пункти відважно, в умовах постійної нестачі артилерійських снарядів захищали бійці 58 мотострілецької бригади. Журналісти підкреслюють, що втрата ж сіл "стала ударом для України, який стався на тлі нещодавніх російських успіхів на багатьох ділянках лінії фронту", і тому українська морська піхота "так наполегливо боролася, щоб звільнити їх під час кривавого контрнаступу". При цьому відзначається, що оборона цих сіл була надзвичайно складною. За словами 43-річного майора з позивним Карай, який брав участь у боях, населені пункти були повністю зруйновані, а цивільне населення евакуйоване. За його словами, бої йшли в руїнах із підвалів. Він додав, що не було жодних оборонних споруд, і побудувати їх також не було можливості.

Видання стверджує, що втрати Сил оборони були значними. Буцімто, за три місяці боїв у селі до 100 українських воїнів загинули або зникли безвісти. Евакуація поранених була можлива лише вночі через постійні обстріли.

The New York Times звернуло увагу на повідомлення у соцмережах військового Нацгвадії від 8 липня, в якому він повідомив, що його підрозділ отримав наказ допомогти захистити Урожайне. При цьому українські захисники витримали чотири дні важких російських ударів. До 12 липня їхній будинок зазнав атаки БПЛА. На світанку ж бійці отримали наказ на відступ. За словами Марка, о 6:00 повз його позицію промчали три російські бронетранспортери, які виставили піхоту, що перегородила їм шлях. За його словами, відступати довелося полями, адже дорога була під контролем окупантів.

У статті підкреслюється, що найнебезпечніший момент для бійців саме тоді, коли підрозділи міняються місцями після кількох днів на передовій і часто потрапляють під обстріли.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чому ЗСУвимушені були відступити з Урожайного.