Захід вже дозрів: що зараз хочуть протягнути росіяни, активізувавшись на фронті

Росіяни хочуть, щоб їх вмовляли піти на перемовини

Ситуація практично по всій лінії фронту зараз ускладнена, про це заявила колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, росіяни розуміють, що захід вже дозрів і готовий на них тиснути та ставити у дуже незручне становище.

"Тому наш ворог накаляє обстановку на фронті, збільшує тиск аби їх почали просити і вмовляти на перемовини, а вони тоді матимуть домінуючу позицію. Ось така в них логіка. Вони вже так робили", - відзначила Маляр.

За її словами, чергове збільшення інтенсивності ворожих дій можна було б розцінювати і як рух до їх стратегічної задачі - захопити всю Україну і знищити державність. Проте, додає колишня чиновниця, вони паралельно включили своїх "хороших рускіх" і вже кілька разів "вкидували" різні мирні плани.

"Вони не хочуть почуватися злочинцями, яких змушують припинити вчинення злочину, вони хочуть почуватися великим політичним гравцем і вершити долю України, торгуючись з Заходом, а не з нами. Але це не означає, що вони досягнуть мети. Адже наступ на Харківщині зупинений і зараз наші війська не гірше тримають оборону", - написала у Фейсбуці Маляр.

Втім, вона визнала, що у ворога є подекуди тактичне просування.

"Але в нас настільки нерівні сили. Наш супротив по факту значно перевищує наші можливості. Росіяни з усіма їхніми перевагами у зброї і людях, які вони нарощують постійно, - не можуть вже два роки вийти на ті межі які, планували", - говорить Маляр.

При цьому вона додала, що ударом по "Охматдиту" росіяни ще раз нагадали всьому світу, що вони фашисти і з ними можна говорити лише мовою сили.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни використовують на фронті зброю, яка заборонена всіма конвенціями.