Загроза для України після перекидання "вагнерівців" у Білорусь: у ОП відреагували

Михайло Подоляк вважає, що перекидання найманців "Вагнера" до Білорусі не становитиме додаткової загрози для України

Перейматися тим, що найманців ПВК "Вагнера" перекидають у Білорусь, не варто. Небезпеки наступу з півночі для України сьогодні немає. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю каналу "1+1" заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Радник голови ОП зазначив, що після провального заколоту ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина до Білорусі буде перекинуто лише частину його бойовиків. Крім того, північний кордон України добре укріплений нашими захисниками.

На думку Подоляка, після останніх подій ПВК "Вагнера" перестане існувати у попередньому вигляді, її поділять на чотири частини.

"Те, що Пригожин у Білорусі для України не має ніякого сенсу, бо ПВК "Вагнер" більше не існує. Вона буде розподілена на чотири частини: одна залишиться на контракті в Міноборони РФ та воюватиме проти України. Окрема частина - це колишні "зеки", яких теж заберуть на контракт у Міноборони. Ще частина підпише контракти з Росгвардією та буде на внутрішньому російському ринку", - вважає радник голови ОП.

Подоляк зазначив, основне завдання, яке виконуватимуть "вагнерівці" в Білорусі – це тренувати спецназівців, а решта повернуться до головної діяльності в Африці.

Читайте також на порталі "Коментарі" - одноденний пригожинський бунт і його ймовірні наслідки залишається топ-темою. Про що говорять заяви самопроголошеного президента Білорусі з цього приводу? Чому Олександр Лукашенко дозволяє собі такого роду одкровення, виставляючи себе рятівником Росії, а також жорстко критикуючи путінське оточення? Чи справді він готовий пригріти в Білорусі, як це було заявлено, вагнерівців, які мало не знесли путінський режим? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.