Задумуються про евакуацію: мешканці обласного центру збираються тікати від терору росіян

Мешканці Запоріжжя починають думати про те, щоб виїхати в більш безпечні регіони країни

Російські загарбники посилили обстріли Запоріжжя, застосовуючи керовані авіабомби, і таким чином посилив терор місцевого населення. Саме тому, як відзначив в ефірі телемарафону голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, чимало жителів міста почали серйозно задумуватися про евакуацію.

За його словами, за останню добу російські війська здійснили 393 удари по Запоріжжю та навколишнім територіям.

Федоров зазначив, що через постійні атаки з боку Росії, включно з новими ударами керованими авіабомбами, значна частина місцевого населення розглядає можливість переїзду в безпечніші регіони. Тільки за минулу добу 16 осіб отримали поранення внаслідок обстрілів.

Попри зусилля військових і керівництва ОВА щодо пошуку шляхів протидії атакам, ситуація залишається складною. Місцеві жителі змушені шукати безпечні місця для проживання, підкреслив Федоров.

Нагадаємо, що перший удар керованими авіабомбами по Запоріжжю був здійснений ввечері 22 вересня. З того часу російські терористи завдають ударів по місту КАБами практично регулярно.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом минулого тижня російські терористи застосували для ударів по Запоріжжю десятки КАБів, чого не було з початку війни. Після такого терору, каже військовий оглядач групи "Інформаційний опір Олександр Коваленко, виникли версії про те, що окупанти готують наступ на це місто. При цьому експерт вважає, що удари по Запоріжжю не є підготовкою до наступу на місто. За його словами, якби росіяни формували умови для наступу, то били б вони не по житлових кварталах, а по військових об'єктах, лініях оборони та рубежах.