За крок від важкої стратегічної поразки: ЗСУ можуть втратити низку важливих населених пунктів

На Донбасі ЗСУ можуть втратити низку важливих населених пунктів

Успіхи України на одному з напрямків ділянок фронту не можуть зменшити важливість інших ділянок бойових дій, заяиви в інтерв'ю Radio NV журналіст Юрій Бутусов.

За його інформацією російській загарбники ведуть наступ щонайменше на восьми оперативних напрямках, а Сили оборони почали наступ на іншому, дев’ятому напрямку. Як каже Бутусов, ця ситуація створює для України великі ризики, адже бойові дії йдуть по всьому фронту.

"При всій важливості міста Суджа в інформаційному та політичному сенсі; з військового погляду, національного, з погляду державних інтересів України, 50 Судж не варті Покровська, Мирнограда і Селидового, які прямо напередодні того, що ворог туди може зайти. Це великий ризик, велика загроза та великі втрати для нас", - заявив журналіст.

Бутусов стверджує, що ворог захопив Красногорівку, 80% Нью-Йорка, зайшов до Торецька та в Часів Яр. Тобто, за його словами, окупанти підійшли до панівного терикона на 2 км, який контролює підступи до Мирнограда, Покровська і Селидового.

"Ми стоїмо перед загрозою втрати цілої низки важливих, ключових населених пунктів Донбасу. Це викликає велике занепокоєння. Те, що там не можуть зупинити просування ворога, це основна, ключова, стратегічна загроза", - відзначив Бутусов.

За його словами, Покровськ, Мирноград, Селидове - має ключове значення для зв'язності фронту на Донбасі.

"Це величезний, дуже важливий, логістичний, комунікаційний вузол. Його втрата буде важка стратегічна поразка. І компенсувати це діями на інших напрямках неможливо", - заявив Бутусов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що операцію ЗСУ критикують в Росії, КНР і деякі зрадофіли в Україні. При цьому експерти розповідають, як з допомогою неї Україна "перевернула дошку" і змусила Захід відмовитися від ідеї "здати" Україну.