З'явився ризик програти війну: у Зеленського зробили тривожну заяву

Андрій Єрмак назвав голосування за додаткове фінансування критично важливим

Ситуація з війною в Україні все більше заходить у глухий кут. Без допомоги США Україна може програти війну. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив голова Офісу президента України Андрій Єрмак, пише "Голос Америки".

"Якщо допомога, яка зараз обговорюється в Конгресі, буде відкладена - я не кажу не прийнята - це створить великий ризик того, що ми будемо в тому ж становищі, в якому ми зараз. І, звичайно, це з великою ймовірністю унеможливить продовження звільнення територій і створить великий ризик програти війну", – заявив глава Офісу президента.

За його словами, Україна гостро потребує не лише військової допомоги, а й підтримки бюджету.

"Україна зараз працює з партнерами, щоб завершити план на наступний рік. Ми хочемо виграти якнайшвидше, тому що минуло вже два роки і два роки - це великий термін", - наголосив Андрій Єрмак.

Варто зазначити, що зараз Андрій Єрмак, міністр оборони України Рустем Умеров та голова Верховної Ради Руслан Стефанчук перебувають з офіційним візитом у Сполучених Штатах Америки.

Читайте також на порталі "Коментарі" - до Сенату США внесли новий бюджетний запит: чи є у ньому допомога для України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – підтримка України із боку Заходу останнім часом явно дає збої. Усередині ЄС точаться суперечки щодо виділення 50 мільярдів євро допомоги Україні. Поляки, які раніше дуже допомагали нам, наразі влаштовують проблеми на кордоні. Не кажучи про постійні проблеми з боку Угорщини, до якої тепер додаються Словаччина та Нідерланди, де на виборах перемогли праві сили. Як ситуація може розвиватись далі? Чи не виглядає так, що Захід готовий "здати" Україну, підштовхуючи до переговорів із РФ шляхом зниження підтримки? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.