З’явилось відео, в якому видно, що Росія використовує зброю на Запорізькій АЕС (ВІДЕО)

Росіяни стверджували, що вони не використовують зброю на АЕС

Росіяни стріляли з систем залпового вогню, які були розмішені надзвичайно близько до енергоблока Запорізької атомної станції. Про це пише The Insider, який запросив експертів Conflict Intelligence Team вивчити надане відео.

Експерти після детального розбору відео повідомили, що місце запуску снарядів було здійснено з західного боку Запорізької ТЕС, але точніше визначити місце запуску РСЗВ вони не змогли. Відео роботи РСЗВ знімалося з 2 на 3 вересня в темну пору доби.

Саме відео від The Insider, що показує, як стріляє РСЗВ поблизу енергоблоків можна переглянути нижче у статті:


Також The Insider додав фото гугл-панорами, для кращого розуміння в якій близькості відбувалась стрільба РСЗВ до ЗАЕС.



Раніше президент України Володимир Зеленський звернувся до світової спільноти через небезпеку дій російських військових на Запорізькій АЕС. За його словами, російські військові постійно здійснюють вогонь з території атомної станції, шо становить загрозу для безпеки не тільки України, а й усього світу, включно з Європою.

Російські чиновники відхиляють такі звинувачення і наполягають, що саме українська сторона намагається напасти і спровокувати проблеми на Запорізькій АЕС.

Раніше, портал "Коментарі" писав про відключення Запорізької АЕС від електромережі, що може призвести до небезпечної ситуації. Але спрацював запобіжний засіб – увімкнулось резервне живлення АЕС. Раніше було відключено три лінії з мережі електропередачі до станції, 3 вересня відключилась і остання – четверта. Причиною відключень називали обстріли російських військових, але цьому не було підтверджень, до відео яке оприлюднили The Insider. Наразі відомо, що на Запорізькій атомній електростанції працює усього один ректор з п’яти.