З'явилися нові подробиці: чи справді північнокорейці вже на Курщині

Forbes пише про те, що Кремль таємно перекидає північнокорейські війська до лінії фронту на Курщині

Перші військові Північної Кореї, швидше за все, вже досягли лінії фронту Курської області. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Forbes", з посиланням на перехоплені радіопереговори російських військових, загарбники таємно перекидають солдатів КНДР у напрямку виступу на Курщині, який перебуває під контролем ЗСУ.

Наголошується, що перехоплені ГУР переговори підтверджують, що тисячі військовослужбовців КНДР почали прибувати. В одній із розмов двоє військових чиновників РФ говорили про водія вантажівки КАМАЗ на ім'я Андрій Свериденко, яку зупинили при в'їзді до Курська. Декілька таких автомобілів затримала військова поліція РФ на трасі в Курській області, оскільки один з КАМАЗів мав цивільний номер. Те, що транспортний засіб "не мав бойового призначення", викликало занепокоєння силовиками.

Автори матеріалу зазначили, що розгортання сил КНДР у Курську не відображено у документах.

"Партія північнокорейських солдатів Свериденко призначалася для 810-ї бригади морської піхоти російського флоту, яка намагається відобразити український наступ на східному краї Курської дуги в районі села Російська Конопелька. Українські безпілотники та артилерія поки що стримують росіян", - пише російська преса.

У виданні нагадали, що підрозділи морської піхоти відомі своєю жорстокістю та поганою дисципліною. Так, 155 морська піхотна бригада нещодавно захопила і стратила дев'ять українських операторів безпілотників.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорить гра Кремля із залученням військових КНДР: як відреагують союзники України. Видання "Коментарі" вивчило думки експертів, щоб розібратися у питанні.