Йдеться не лише про відновлення кордонів: Кулеба розповів, що Україна вважатиме перемогою у війні

Глава МЗС вважає, що перемога України – створення реальності, в якій нова війна стане неможливою

Перемогою України буде створення реальності, в якій новий напад Росії буде неможливим. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку на панельних дискусіях у рамках Дубровницького форуму в Хорватії висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, що війна має завершитися досягненням справедливого та тривалого миру, який принесе розуміння всім державам про потенційні наслідки акту агресії проти іншої країни.

Топ-дипломат додав, що йдеться не лише про відновлення кордонів чи притягнення агресора до відповідальності, а й про створення реальності, в якій нова агресія стане неможливою.

"Як ми знаємо з власної недавньої історії, а також з історії інших регіонів, мир без справедливості веде до нової війни. Тому мета - не просто закінчити війну, а створити реальність, в якій мир буде справедливим і тривалим, а нова війна стане неможливою. Це і буде перемогою", – наголосив Кулеба.

У цьому контексті він наголосив на ролі Саміту миру і підкреслив, що він продовжить взаємодіяти з країнами з усіх частин світу для пошуку рішень, які дозволять відновити мир. Кулеба стверджує, що захід у Швейцарії зібрав разом країни з усього світу та продемонстрував – усі вони поділяють щось спільне.

"Це "щось" – Статут ООН, принципи міжнародного права і необхідність поважати суверенітет і територіальну цілісність країн. І, коли ми бачимо, що всі ці країни готові бути разом, а також діяти спільно, це, звичайно, додає впевненості в тому, що справедливий і тривалий мир можливий", – сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Зеленського розповіли про терміни проведення другого саміту миру.