Якщо Захід не підтримає План перемоги: у Зеленського відповіли, чи є й альтернатива

В Офісі президента вважають парадоксальним, коли партнери хочуть ще часу, щоб подумати, чи давати, чи не давати Україні ті чи інші дозволи

Альтернативою Плану перемоги України, який вже презентував президент Володимир Зеленський, є спостереження за масштабним геноцидом України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі "24 каналу" зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

Радник зазначив, коли партнери хочуть ще часу, щоб подумати, чи давати, чи не давати Україні ті чи інші дозволи – це викликає велике здивування та питання.

"Немає "якщо". Або ви йдете в логіці війни, і вона чітко сьогодні прописана в плані примусу Росії до адекватності, або спокійно дивитеся за геноцидом, - сказав він. - Або абсолютно логічний план із математичною калькуляцією, в якому прописано все для того, щоб змінити соціальні настрої в Росії, щоб побачити зовсім інші події в Росії. Або тоді всі сідають, вибачте з попкорном, і дивляться за масштабним геноцидом України, поки вся наша країна не буде залита кров'ю”, – зазначив Михайло Подоляк.

Він уточнив, що всі спірні моменти можна оперативно вирішити, якщо діяти в рамках міжнародного права, а саме говорить, що Україна може законно завдавати ударів на будь-яку відстань будь-якою зброєю по території Росії.

"Це не про дозволи, а навпаки – про вигадані заборони, що суперечать міжнародному праву", – висловився Михайло Подоляк.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський представив у Верховній Раді План перемоги. Зокрема, він заявив, що якщо Захід підтримає Україну в реалізації пунктів Плану перемоги, то цілком реально завершити війну не пізніше 2025 року. Наскільки реальні для виконання відомі пункти Плану перемоги? І чи можна говорити про можливість завершити війну у такі терміни, як сподівається президент? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.