Чи зміниться ситуація для України та Росії, якщо зникне Путін: пояснення Буданова

Кирило Буданов вважає, що зникнення Путіна не змінить ситуацію між Україною та Росією в короткостроковій перспективі.

Керівник Головного управління розвідки України Кирило Буданов вважає, що у випадку якого зникнення російського диктатора Володимира Путіна, ситуація в Росії не буде змінюватись тривалий час. За словами Буданова, росіяни "розкачали" свою ненависть до України та Заходу.

Під час Третього міжнародного форуму зі стратегічних комунікацій Kyiv Stratcom Forum 2024 Буданов відповів на кілька запитань, зокрема і про можливість зникнення Путіна та вплив цієї ситуації.

"Риторичне питання. Швидко точно нічого не зміниться, одразу вам кажу. Із різкими змінами в рф не може різко змінитись їхнє ставлення до світу, їхнє світосприйняття. Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди", - говорить Буданов.

За словами Буданова російське суспільство прокачало ненависть до України та колективного Заходу. Буданов пояснює, що у випадку, якщо з'явиться людина, яка захоче все зупинити і навіть зупинить, то росіяни ще багато років будуть дивитись через призму ненависті та вважати всіх навколо ворогами.

Кирило Буданов наголошує, що у нас у суспільстві така ж сама ситуація щодо росіян.

"І, до речі, у нас буде те саме. Ви ж теж маєте це розуміти. При тому що у нас це абсолютно не приховується. Уявімо, все зупинилось, росія вибачилась - хто повірить росії через рік? Це незворотні процеси, які вже пройшли в суспільстві. Для цього потрібні роки і робота", - сказав очільник української розвідки.

Як приклад Буданов навів Німеччину, на яку ми не дивимося як на ворогів, однак в 50-х роках мало було б людей, які сприймали б так цю країну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Буданов розповів, чи існує можливість обміняти російські захоплені території на українські окуповані землі.

Також "Коментарі" писали, що у Буданова відповіли, чи використає Путін теракт у Крокусі для посилення війни проти України.