Який найнеприємніший сценарій для України у війні – коли закінчиться її гаряча фаза

До кінця весни 2023 року триватиме гаряча фаза війни Росії проти України

Більшість українців з побоюванням чекає на новий масований наступ окупантів, але при цьому вірять, що Генштабі ЗСУ також є свій план з контрнаступу. Як може розвиватися події на фронті та який найнебажаніший для України сценарій у війні? У цих питаннях "Коментарі" розбиралися за допомогою експертів.

Якщо Китай вирішить допомагати РФ, Кремль може змусити Україну сісти за стіл переговорів

Популярний в Україні військовий експерт Олег Жданов вважає, що найнеприємніший для України сценарій у війні може настати, якщо своє слово скаже Китай, який вирішив припинити займати нейтральну позицію. Пекін може почати допомагати Росії технікою та озброєнням. Якщо це станеться, то можна з усією очевидністю сказати, що конфлікт серйозно затягнеться. Думкою експерт поділився у себе на ютуб-каналі.

"І це справді може призвести до того, що Росія змусить нас сідати за стіл переговорів. Це найгірший варіант, який може бути на сьогоднішній день. Я думаю, саме тому президент Зеленський поїхав зараз до цього європейського турне – вибити максимум озброєння", – зазначив експерт.

На його думку, українське керівництво розуміє, що потрібно використати час і краще "випередити Китай", не доводити війну до затяжного конфлікту.

Олег Жданов вважає, що ідеальним варіантом для України став би вихід ЗСУ на межі 1991 року до кінця 2023 року. Тоді можна було б порушувати питання про те, щоб вводити на територію України іноземний контингент. Тільки так можна гарантувати Україні безпеку, щоб у Росії не виникла спокуса ще раз атакувати.

Країна-агресор незабаром відчує сильний дефіцит ракет

Військовий експерт Роман Світан вважає, що весна може принести українцям багато приємних сюрпризів. Експерт в інтерв'ю сайту "Обозреватель" заявив, що українські захисники матимуть добрі шанси зробити великий наступ і вже до кінця весни вийти на адміністративні кордони 1991 року. А через півроку гаряча фаза війни може припинитися, але це станеться лише в тому випадку, якщо Росії ніхто не допоможе з постачанням озброєння, адже вона не впорається.

Роман Світан зазначив, що будь-яка військова людина може з упевненістю заявити, що зараз усе йде до того, що українська армія отримає перевагу над російською на полі бою. Це станеться вже цього року. Розуміють це й російські генерали, які відповідають за настання окупантів.

"Росіяни від безвиході вивели на максимальну потужність ОПК. Припустимо, якщо вони виробляють на добу 5 тис. снарядів, то через певний час вони вже використовують усі складські запаси в нуль та вистрілюватимуть 5 тис. снарядів на добу, а не 10-15 тис., як зараз", – пояснив військовий експерт .

Читайте також на порталі "Коментарі" - як Кремль готує великий наступ на Україну – чого варто чекати в найближчому майбутньому.