Якими ракетами Росія вдарила по Кривому Рогу та якою була її мета

Вночі 13 червня ворог здійснив ракетну атаку на Кривий Ріг Дніпропетровської області, застосувавши ракети повітряного базування Х-101, Х-555

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, передає портал "Коментарі".

"Ракети повітряного базування Х-101, Х-555, як ми повідомляли. Спочатку було залучено 8 літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспію, зазвичай звідти випускають вони свої ракети. Ці ракети вночі долетіли до території України, була оголошена повітряна тривога", — зауважив він.

У перші хвилини атаки, вдалося знешкодити 10 ракет, і уже майже вранці російські війська здійснили пуски ракет з території Каспію, додав спікер.

"Було помічено в небі три стратегічні бомбардувальники, очікувалась друга хвиля атак. Щоправда, лише одна ракета досягла території України й була знищена уже близько 7:00 нашою протиповітряною обороною", — сказав Юрій Ігнат.

Керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, зазначила, що росіяни в "істериці", тому й вдаються до чергових проявів тероризму, влучаючи при цьому у житлові будинки. Однак, їх основна мета – знайти логістику, що допомагає фронту.

"Це говорить про те, що ворог дійсно в істериці, намагається атакувати різні регіони України, в тому числі Київ та ті напрямки, які вважає стратегічними у підтримці Сил оборони в їх наступальних діях", – підкреслила Гуменюк.

Читайте також на порталі "Коментарі", - РФ вдарила по багатоповерхівці у Кривому Розі: є загиблі. Окупанти атакували Кривий Ріг - спалахнула п'ятиповерхівка. Досі під завалами можуть перебувати люди, і рятувальники намагаються швидше розібрати завали на місці "прильоту".