Які допустимі втрати для армії РФ – чому у березні вони зростуть у рази

Росіяни завжди намагалися "закидати шапками" супротивника і використати свою кількісну перевагу, незважаючи на великі втрати.

Величезний людський ресурс дає можливість Кремлю продовжувати наступ в Україні, незважаючи на втрати своїх військ, що стрімко зростають. Які допустимі втрати для армії РФ і чому найгірше для росіян ще попереду? У цьому питанні розбиралося видання "Коментарі".

Російський ВПК не справляється з тими втратами, які зазнає армія РФ на фронті

Експерт із проблем нацбезпеки, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Тарас Жовтенко в ефірі "FREEДОМ" заявив, що воювати кількістю, а не якістю – це кредо російської армії. Так було завжди, так є і зараз. Зазнаючи величезних втрат російське керівництво завжди вважало, що таким чином воно виснажить свого супротивника і в результаті переможе.

"Втрати для російської армії, в принципі, досить суттєві, але вони в певному сенсі компенсуються кількісним підходом. Тобто у російських військових ще з радянських часів було прописано, що втрати до 30% - це допустимі втрати, а все, що вище, це вже можна трохи турбуватися і намагатися використати ресурс, який знаходиться в резерві", — заявив експерт.

Тарас Жовтенко зазначив, що він не згоден із тими експертами, які вважають, що гра в довгу влаштовує Кремль і він на це робить ставку. Вже зараз зрозуміло, що чим довше продовжуватиметься ця війна, тим гіршою стане ситуація і на фронті, і всередині країни для росіян. Тобто час однозначно грає проти них.

Березень має однозначно показати рекордний показник втрат російських окупаційних військ

Військовий експерт Олександр Коваленко каже, що у березні на армію окупантів з РФ в Україні чекають величезні втрати. Свою думку він озвучив у себе в телеграм-каналі.

"Середньодобове знищення російських окупантів справді було рекордним у лютому, але особливості тривалості місяця не дозволили йому стати рекордним. На мою думку, за такими показниками, березень однозначно має показати рекордний показник втрат російських окупаційних військ, на тлі зменшення втрат ББМ і, можливо, інших типів техніки та озброєнь", – заявив експерт.

Коваленко додав, втрати в техніку російських загарбників показують, як її дефіцитність, так і невеликі можливості компенсувати їх.

Читайте також на порталі "Коментарі" - до чого готують росіян - що ховається за провокацією Кремля з "українською ДРГ" у Брянській області.