Яке місто наступним будуть намагатись захопити росіяни: що відбувається на Запорізькому напрямку

Російські загарбники хочуть максимально розтягнути українську оборонну лінію

На захопленні Вугледару, який ворог не міг захопити більше 2,5 років великої війни, росіяни не зупинилися і продовжили наступальні дії. Яке місто наступним будуть намагатись захопити росіяни? Чому ворог почав проявляти активність на Запорізькому напрямку? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Після захоплення Вугледара окупанти намагаються активізувати свої дії на північ до Курахового

Військовий експерт Сергій Згурець в ефірі каналу Еспресо висловив думку, що після захоплення Вугледару росіяни намагаються активізувати свої дії на північ до Курахового, де є наша лінія оборони в районі Богоявленки.

Експерт переконаний, що логіка дій росіян не змінюється і Покровський напрямок залишається для нього пріоритетним.

"Після захоплення Вугледара окупанти намагаються активізувати свої дії на північ до Курахового, де є наша лінія оборони в районі Богоявленки. Думаю, там зараз буде центр тяжіння бойових дій. Щодо Красногорівки, то це напрямок у бік Курахівки, де загарбник так само робить спроби просуватися, аби забезпечити з півдня тиск на Курахове. У зоні Селидового також російські вояки намагаються здійснювати удари з флангів, але це їм не зовсім вдається. Бачимо, що ворог, використовуючи перевагу у живій силі, йде за раніше поставленими планами", - розповів аналітик.

Згурець стверджує, що коли здійснювалися спроби флангових оточень Вугледара, то один з напрямків противника був населений пункт Пречистівка, аби обійти Вугледар з заходу. Натомість зараз ці зусилля ворога з Пречистівки розвиваються вже на захід у бік Золотої Ниви.

На Запорізькому напрямку російські окупанти можуть пожвавити свої дії

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі "24 Каналу" зазначив, що на Запорізькому напрямку російські окупанти можуть пожвавити свої дії, але малоймовірно, що там буде повноцінний ворожий наступ.

На переконання аналітика, у супротивників немає потенціалу для противу української оборонної лінії.

"Я б не став казати, що ворог зараз має потенціал, аби прорвати нашу лінію оборони на Запорізькому напрямку і прорватися до самого Запоріжжя. Такого потенціалу немає" – говорить експерт.

За словами Мусієнка, тривають певні демонстративні дії, спрямовані на те, щоб відтягнути наші сили і проводити на цьому тлі інформаційно-психологічну операцію, "мовляв, - наступ буде всюди".

"Перегрупування та доукомплектування підрозділів (росіян, - Ред.) було здійснено на двох напрямках: на Запорізькому та Времівському - що на стику між Запорізькою та Донецькою областями. Мета, яку зараз переслідуватиме ворог, полягає у відтягненні наших сил та максимальному розтягненні нашої лінії оборони", - вважає експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи дійсно фронт почав прогинатися: що відбулося після захоплення РФ Вугледару.