Як українські пілоти cамостійно готуються до навчань на винищувачах четвертого покоління

Повітряні Сили ЗСУ уже передали партнерам список кандидатів для навчань на F-16, які стануть вагомим доповненням української оборони

Водночас, льотчики уже більше року тренуються самостійно аби швидше освоїти сучасні винищувачі. Про це в інтерв’ю "Голосу Америки" розповів український пілот із позивним "Джус", пишуть "Коментарі".

"Чесно кажучи ця підготовка почалася ще десь в кінці весни минулого року. Коли ми вже загорілися цією ідеєю отримати сучасні літаки й коли ще близько не було сигналів, що це дійсно станеться. Проте, у наших пілотів з’явилася мотивація і ми стали самоініціативно додатково займатися вивченням англійської мови, вивченням літака як такого, починаючи просто з читання мануалів, книжок по F-16", - зауважив пілот.

Окрім цього, українські пілоти, аби краще розуміти F-16, створили спеціальні симулятори, свого роду робочі місця, на яких вони проводять тренування.

"Це не зрівняти з повноцінними сертифікованими тренажерами, але це все дозволяє базово ознайомитися з кабіною, з механізмами роботи тих чи інших систем і з певними процедурами. На симуляторах ти можеш відпрацювати запуск двигуна, зліт, посадку, якісь базові тактичні прийоми і так далі. І таким чином, це наближає нас до успішного швидкого освоєння винищувачів четвертого покоління, бо приїдуть не нульові люди, а ті, хто усвідомлює різницю і має серйозний досвід польотів на наших літаках", - переконаний "Джус".

На його думку, уже на перших топових групах буде зрозуміло, на чому слід розставити акценти.

"По суті, ці всі люди вміють літати і їм не треба освоювати все як початківцям, але окремі моменти будуть відмінними. І от з ними якраз потрібно буде попрацювати", - підсумував український пілот.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, - Поки США думають, у Міноборони назвали країну, яка може першою передати F-16 Україні. У Міноборони припускають, що Нідерланди можуть першими передати F-16 Україні. Міноборони вважає, що Нідерланди можуть стати першою країною, яка передасть Україні винищувачі F-16.