Як Росія готується до наступу: чи можна зірвати її плани

Армія РФ традиційно використовує для залякування удари по цивільним

Останнім часом багато інформації про те, що Росія готується до нового масштабного наступу на Україну. Як Росія вже готується до реалізації своїх планів? І що може зробити Україна, щоб їх поламати? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Росія свідомо створює внутрішній хаос

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в ефірі "1+1" заявив, що масштабним обстрілом прикордонних регіонів України російська окупаційна армія намагається тероризувати цивільне населення, щоб знизити опір вторгненню.

За словами експерта, такий терор проти цивільного населення Росія використовує традиційно.

"У будь-яких війнах, у яких брала участь Росія, вона завжди використовувала терор проти цивільного населення, як один із елементів впливу, морально-психологічного тиску... Щоб люди боялися, щоб створювати внутрішній хаос, щоб зменшувався опір вторгненню", - пояснив експерт.

На підтвердження своїх слів він навів, зокрема, приклад Грузії, де перед вторгненням у 2008 році РФ завдала удару по цивільних.

“Аналогічно в Сирії – постійно школи, лікарні, квартали просто знищувалися російською авіацією, фактично безкарно. І також вони зараз намагаються діяти, зокрема, у прикордонній смузі з Україною – Сумська область, Харківська область”, - вважає Олександр Коваленко.

На території Росії об'єкти покриватимуться ударами системно

Генерал армії України, екс-глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж в ефірі каналу "FreeДом" заявив, що повномасштабна війна в Україні триває, і якщо українська сторона масштабує удари по важливих військових об'єктах у Росії, то ворожі наступальні операції будуть зірвані.

"Це конкретні об'єкти, які за рахунок розвідки різних типів ми намацали і завдали удару. Це - якщо ми говоримо про розширення масштабів. А масштаби, я думаю, розширюватимуться вже не десятками, а сотнями. Перспектива - якщо ми зараз матимемо до 1,5 млн тільки безпілотників, я не говорю про ракети, власного виробництва - на території Росії об'єкти покриватимуться системно", - висловився офіцер.

За словами експерта, завдяки таким діям українських сил війська противника втратять нагоду мати підтримку. І ці наступальні операції будуть просто зірвані, і перспектив не буде.

Читайте також на порталі "Коментарі" - яку мету має Макрон: про що говорить позиція Байдена та Шольца щодо зміни стратегії у війні.