Як по РФ вдарить Курська операція: прогноз Defense Express

Незважаючи на те, що ЗСУ намагаються просуватися в Курській області, зараз росіяни кидають усі свої сили на Покровський напрямок

Російські окупанти намагаються блокувати фланги та фронтальні просування ЗСУ у Курськ та Курчатов. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в ефірі каналу "Еспресо" озвучив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

"З іншого боку, нам треба створити більше загроз, які змусять противника перекидати туди резерви. Можливо, питання в тому, що ситуація щодо Курської області буде не єдиною активною ділянкою, де діятимуть зараз ЗСУ. Таким чином, перш за все потрібно, щоб загарбник перекидав свої сили, які на сьогодні в нього досить обмежені", - наголосив експерт.

За словами Згурца, зараз росіяни кидають усі свої сили на Покровський напрямок, де мають просування у бік лінії оборони Гродівка – Новогродівка. Українські захисники підготували там лінію оборони, проте агресор має перевагу і в живій силі, і в техніці, і в артилерії, що позначається на лінії фронту.

У той же час, зазначає директор Defense Express, Курська операція Збройних сил України орієнтована на осінній період і формуватиме інший порядок денний на полі бою. Ймовірно, вона якимось чином має зменшити просування загарбників, проте поки що цього не відбувається.

"На мою думку, через деякий час вплив Курської операції позначиться на всій лінії фронту. Можливо, це буде не завтра, а за місяць, бо це дії, які орієнтовані на осінній період. А події на Курщині формуватимуть інший порядок денний на полі бою. Однак зазначу, що є і переваги, і ризики цієї операції", - підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" - цього місяця Україна та Росія мали відправити делегації у Доху для переговорів щодо укладання історичної угоди, яка припинила б удари по енергетиці та енергетичній інфраструктурі з обох боків. Однак наступ ЗСУ на Курській області зірвав усі домовленості. Про це пише видання The Washington Post, посилаючись на дипломатів, знайомих із перебігом переговорів. Чи були такі переговори? Чому саме зараз стає відомо про такі подробиці? Чи не може це бути пов'язано з успішністю дій ЗСУ на Курщині? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.