Я навіть в кіно не бачив такої кількості авіації: спецпризначенець ГУР про бої за Київщину

Спецпризначенець “Вітязь” відбивав атаку окупантів на аеродром у Гостомелі

Повномасштабна війна Росії проти України триває понад 2 роки, однак ранок 24 лютого 2022 року запам'ятався українцям у найменших подробицях. Спецпризначенець ГУР МОУ з позивним “Вітязь” розповів свою історію початку повномасштабної війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління розвідки.

З початку повномасштабного вторгнення розвідник став до лав оборони Київщини, адже мав досвід бойових дій із захисту країни у попередні роки війни. “Вітязь” був одним з тих бійців, хто вогнем зустрічав окупантів на аеродромі в Гостомелі.

“Я навіть в кіно не бачив такої кількості авіації. Я був кулеметником, почав пробувати працювати з кулемета по Ка-52, який зависав буквально в 50 метрах. Розряджаєш туди довгу чергу ― чуєш, як кулі просто дзвенять об його борт броньований, і він собі далі прямує. Там було більше 20 гелікоптерів”, ― пригадав розвідник.

Через щільний ворожий вогонь бійці отримали наказ відступати - військові змістились ближче до Києва і очікували можливий наступ колони ворога вже на саму столицю.

Розповів “Вітязь” також про інформацію, яка, можливо шокувала партнерів України. Йдеться про знайдений на позиціях окупантів планшет. “Я впевнений надалі ці ця інформація пішла нашим партнерам і вона стала для них такою звісткою в плані того що якщо ви думаєте що це історія лише про Україну то це не так”, - зазначив спецпризначенець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що зміниться через затримку у постачанні Україні західної зброї.