Втрати у росіян приголомшливі: у Байдена розповіли, чи з'явилися передумови для переговорів з РФ

За словами держсекретаря США, Путін продовжує вимагати змиритися із захопленням українських територій Росією і не виявляє інтерес до дипломатичного завершення війни

Російські загарбники зазнають величезних втрат, воюючи проти України. При цьому жодна вся ця війна вже стала великим стратегічним провалом Кремля, адже жодних стратегічних цілей Путін досі так і не досяг. Саме тому російський президент відмовляється від дипломатії, сподіваючись здобути успіх, шляхом перелому на полі бою. Як передає видання "Коментарі", про це під час спільного брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Війна проти України продовжує залишатись стратегічним провалом президента Путіна. Йому не вдалося повалити демократично обраний уряд України, включити Україну до складу Росії або зламати її волю народу", – заявив Блінкен.

Він нагадав, що Росія зазнала нищівної поразки в боях за Київ, не змогла захопити Харків, була змушена піти з Херсона. Крім того, план Кремля щодо розвалу НАТО також зазнав фіаско. На тлі нових виклико та російсько-української війни Альянс став лише міцнішим.

У Білому домі вважають, що Путьїн не налаштований на те, щоб вести реальні переговори про припинення війни, він, як і раніше, вимагає визнати російськими території України, які за допомогою сили захопив і окупував.

"Як сказав президент України Зеленський, дипломатія – це єдиний спосіб остаточно покласти край агресивній війні Росії та прокласти шлях до справедливого та міцного світу. Але очевидно, що Путін зараз не виявляє щирого інтересу до дипломатії", – підсумував Ентоні Блінкен.

Читайте також на порталі "Коментарі" - як Кремль готує великий наступ на Україну – чого варто чекати в найближчому майбутньому.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у ГУР розповіли, як у РФ зміниться режим.