Втрати росіян різко зросли: названо напрям, де зафіксовано просування ЗСУ

Знищено ще понад 300 російських бойовиків та 52 одиниці їхньої військової техніки

На Таврійському напрямку українським військам вдалося просунутися на північ від Копанів та Новопрокопівки. У цьому напрямі втрати противника стрімко зросли. Також ЗСУ перетворили на металобрухт реактивну систему залпового вогню БМ-27 "Ураган". Як передає портал "Коментарі", про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Він уточнив, протягом доби підрозділи ракетних військ та артилерії на Таврійському напрямку виконали 1 тис. 265 вогневих завдань. Внаслідок цього вдалося ліквідувати 338 російських окупантів.

Також ЗСУ знищили 52 одиниці військової техніки противника. Зокрема, сім танків, сім бойових броньованих машин, 14 артилерійських систем, реактивну систему залпового вогню, протитанковий ракетний комплекс, три безпілотники, одиниць автомобільної техніки та дві - спеціальної. Крім того, знищено склад боєприпасів та ще один важливий об'єкт росіян.

Зазначимо, за добу українські військові відправили до пекла ще 610 російських терористів. Також знищено 23 танки, 20 броньованих машин, 22 одиниці артилерії тощо.

Всього з початку повномасштабного вторгнення Росія втратила в Україні понад 281,7 тисячі своїх військових і понад 39,3 тисячі одиниць різноманітної техніки та озброєння.

Читайте також на порталі "Коментарі" - цього тижня російські війська відновили настання поблизу Куп'янська Харківської області. Однак більшість російських сил, розгорнутих на цій ділянці фронту, ймовірно, залишаються в бою неефективними. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).