Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вторгненням Путін перекреслив усе: скільки українців негативно ставляться до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Вторгненням Путін перекреслив усе: скільки українців негативно ставляться до Росії

До повномасштабного вторгнення до РФ добре належали 34% населення України

26 травня 2022, 13:35
Поділіться публікацією:

Переважна більшість українців, а саме 92% після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, негативно ставляться до Росії. Щоправда, є в Україні досі 2% тих, хто, як і в довоєнний час продовжує добре ставитися до країни-агресора. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 13 по 18 травня.

Вторгненням Путін перекреслив усе: скільки українців негативно ставляться до Росії

Прапори України та Росії. Фото: з відкритих джерел

Соціологи звертають увагу на той факт, що негативне ставлення українців до Росії зростало з кожним наступним місяцем російського вторгнення. Тобто, воно збільшувалося за наростаючою. При цьому соціологи зазначають, що незважаючи на те, що РФ на початку лютого стягнула свої війська практично по всій лінії кордону, це не змогло одразу переламати думку українців. І 34% наших співвітчизників на початку лютого ще добре ставилися до Росії. Зараз таких лише 2%. А 92% погано ставляться до Росії.

Соціологи розібрали, серед всього населення 2% — це приблизно 500 000 осіб, що є досить значним числом. Так незважаючи на всі ті звірства, які робить агресор, є якийсь прошарок населення, який позитивно ставиться до нього.

Також фахівці звертають увагу, що абсолютно в усіх регіонах негативно налаштовані до Росії. Якщо говорити предметніше, то на півдні негативно налаштовані 90%, на сході 85%. Стрибок зростання негативу тут стався просто величезний, тому що на півдні на початку лютого було лише 45% людей, які погано ставилися до Росії, а на сході таких було 53%. Водночас, на сьогодні на сході продовжує позитивно ставитися до Росії 4% українців.

Є у соціологів і дані щодо тих громадян, які зараз проживають на окупованих територіях. Так 82% їх негативно ставляться до Росії і лише 6% позитивно налаштовані до країни-агресора.

Читайте також на порталі "Коментарі" — візи для росіян: експерти розповіли, якою є ймовірність їх запровадження Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини