Всю ніч сильні вибухи: куди могли потрапити ЗСУ на території РФ

У мережі обговорюють наслідки удару дронів по Брянській області РФ

Цієї ночі в Брянській області (РФ) місцева влада традиційно звітувала про "віддзеркалення" атаки дронів. Водночас біля міста Карачів сталася пожежа і лунають потужні вибухи, ймовірно через попадання по великому складу боєприпасів. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляють російські ЗМІ та Telegram-канали.

У ряді телеграм-каналів зранку були опубліковані кадри, як стверджується, із Карачова, де можна побачити заграву від вогняної НП та почути звуки, схожі на детонацію.

Біля цього населеного пункту, за відкритими даними, знаходиться арсенал Головного управління ракетно-артилерійського Міноборони РФ (ГРАУ) з різними боєприпасами.

Архівні супутникові кадри (з 2021 року) свідчать, що склад займав площу близько 3,5 квадратних кілометрів. Снаряди та інше озброєння, ймовірно, зараз і вибухають після атаки дронів, про яку заявляв губернатор Брянської області цієї ночі раніше.

Варто зазначити, що місцева влада не заявляла про будь-які пожежі чи відповідні наслідки, але розповідала про збиття близько 10 безпілотників засобами ППО над Брянською областю.

Так, брянський губернатор Олександр Богомаз стверджував, що "постраждалих та руйнувань немає", і писав у своєму Telegram про "роботу на місцях екстрених та оперативних служб".

Варто зазначити, що однією з найефективніших атак ЗСУ стала нещодавня атака на склад боєприпасів у Торопці Тверської області. Удар був настільки сильний, що спричинив потужний вибух. Про це повідомляє британська розвідка.

Уражений стратегічний склад боєприпасів у Торопці знаходиться за 500 км від України. Це був один із найбільших складів у Росії і містив понад 30 тисяч тонн снарядів.

Як вважають британські розвідники, головною причиною поразки 107 арсеналу ГРАУ (головного управління ракетно-артилерійського Міноборони РФ) було неналежне зберігання боєприпасів.

Британські розвідники нагадують, що у 2018 році склад було модернізовано після того, як уже сталася низка інцидентів із вибухами. Один із таких вибухів стався в червні 2011 року в Пугачовому (Удмуртія) і призвів до пошкодження 3000 будинків та евакуації 30 тисяч людей.