Воювати доведеться всім: Данілов розповів, до чого готуватись

В Україні продовжується загальна мобілізація

Останнім часом у мережі багато інформації про те, що в Україні неминуче посилення мобілізації, бо війна затягується. Отже, морально потрібно бути готовим кожному рано чи пізно, але вирушити на фронт. Теза "воювати доведеться всім" не виникла просто так. Адже українцям випало жити у непростий час, коли, маючи такого сусіда, постійно треба думати про оборону, адже невідомо, що може бути завтра. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "LIGA.net" розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

Також секретар РНБО висловився щодо віку тих, кого призивають сьогодні до армії для захисту Батьківщини.

За словами Данілова, неправильно сприймати війну лише через призму окопів та першої лінії. Це уявлення про минуле. Сьогодні ключову роль у війні відіграють сучасні засоби ураження, а також допомога західних партнерів. Якщо всього цього не буде, то не відіграватиме жодної ролі, скільки військових сьогодні на передку протистоять ворогові.

"Тому ми отримуємо ATACMS, SCALP тощо, які у сучасній війні набагато ефективніші. Коли ви користуєтесь сучасною зброєю – вік не має значення. Уявлення, що у ЗСУ усі мають бути молодими – трошки викривлене", – розповів Данілов.

Він нагадав, що вже досить тривалий час чекає на підпис президента законопроєкт про зниження призовного віку з 27 до 25 років. Але президент досі його не підписав. При тому, що у Генштабі вимагають збільшення кількості людей для відправки на війну. Це питання дуже чутливе.

Читайте також на порталі "Коментарі" - один із посилів, який зробив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у колонці для "The Economist" стосувався того, що Україна має зважитися на той крок, щоб розширити категорію громадян, які можуть бути покликані на навчання чи мобілізацію. Який натяк Залужний зробив про мобілізацію? Що зміниться в мобілізації після слів Залужного? Портал "Коментарі" розібрався у питанні, вивчивши думки експертів.