Ворог знайшов ефективну тактику і готовий втрачати до 80% особового складу підрозділів

Російська армія зазнає рекордних втрат другий місяць поспіль, сказав в ефірі Freedom військовий експерт Дмитро Снєгирьов

Рекордні втрати російської армії за останні два місяці зумовлені не лише невдалим наступом у Харківській області, але й втратами на інших напрямках через використання погано підготовлених і оснащених бійців, говорить військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

За його словами, підрозділи, укомплектовані жителями Волгоградської області, були кинуті на прорив української оборони на Часовоярському напрямку, а саме: на штурм мікрорайону “Канал”. За інформацією російських джерел, ці підрозділи пройшли курс навчання лише протягом півтора-двох тижнів, тому їх можна вважати абсолютно непідготовленими мобілізованими громадянами. Вони, каже експерт, виконували роль "гарматного м’яса", фактично своїми тілами прориваючи позиції Збройних сил України. Далі, додає Снєгирьов, входили професійні підрозділи, зокрема 98-ма дивізія повітряно-десантних військ.

Подібне, за його словами, відбувалося і на Харківському напрямку. Він зазначає, що неукомплектовані підрозділи угруповання “Сєвєр” штурмували українські позиції в районі Липців та Вовчанська. Вони зазнали катастрофічних втрат — до 90% особового складу.

Військовий експерт також відзначив, що російська тактика не змінилася з часів Другої світової війни, коли вперед кидали так звані штурмові загони, сформовані з осіб із місць позбавлення волі або “штрафників”, після чого йшли підрозділи Червоної армії.

Снєгирьов додав, що російська влада не цікавиться матеріально-технічним забезпеченням своїх військ. На кількох бійців може припадати одна лопата, і неможливість вчасно окопатися значно збільшує втрати: "живучість" такого підрозділу — день-два.

Ставлення до поранених також обумовлено тактикою атак.

“Це так званий “хвильовий” характер атаки, тобто постійний вогневий вплив на позиції Збройних сил України, коли перша хвиля, друга хвиля не мають права відійти з лінії зіткнення. Створюється постійно вогневий вплив. Ця тактика є ефективною. Але слід говорити і про те, що рівень втрат штурмових підрозділів — до 80%. Причому самі росіяни визнають той факт, що можливості вийти безпосередньо з лінії зіткнення немає: розстрілюють на місці, як за спробу втечі. Тому і така масова тактика використання поранених, покалічених осіб, які раніше відмовилися брати участь у бойових діях”, — розповів Снєгирьов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, де окупанти чекають на резерви.