Ворог зайшов у Торецьк: немає рішення командування ні на вихід, ні на посилення резервами

Бездіяльність командування може привести до оточення військових в Торецьку

Ворог зайшов у Торецьк та зачепився за околицю, продовжує повільно, але постійно просування малими штурмовими групами, заявив журналіст Юрій Бутусов. За його словами, окупантів бʼють, знищують, але у росіян резерви, і вони мають тактичну ініціативу, тож можуть концентрувати свої сили на окремих важливих ділянках і створювати там значну перевагу.

"Кілька наших підрозділів 32-і механізованої бригади глибоко охоплені з флангів, несуть значні втрати. Ворог атакує з кількох напрямків. Росіяни також несуть великі втрати, але у них більше поповнень, плюс велика кількість дронів та артилерії. Наші воїни тримають позиції навіть у такій важкій обстановці, але потрібні рішення командування", - заявив Бутусов.

За його словами, командування ОТУ не ухвалює необхідних рішень і не бере на себе відповідальність. Нема ні наказу на відхід, ні посилення резервами флангів.

"До чого це призведе - або до повної втрати боєздатності або до оточення, наслідок один - повна втрата позицій у Торецьку", - заявив Бутусов.

На його думку, ворога можливо зупинити - але для цього потрібно, щоб припинилась брехня у доповідях. Зупинити ворога - значить організувати оборону на надійному рубежі, з відкритими шляхами логістики. Інакше місто не втримати, це розуміють усі командири, додав Бутусов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про важку ситуацію на Торецькому напрямку. Зокрема, військові говорили про те, що в Торецьку окупанти мають значні результати. Тож скоро доведеться говорити про оборону самого міста чи про вуличні бої. Знаю, новини погані, але який сенс їх приховувати, сказав військовий Кирило Сазонов.