Ворог "викурює" українських військових, щоб вбити: де РФ використовує нову тактику

Нову нелюдську тактику почали використовувати російські загарбники на Запорізькому напрямку

Депутат Запорізької міської ради Дмитро Кирильчук в ефірі "Еспресо" повідомив, що Роботинський виступ знаходиться під контролем Сил оборони України.

При цьому депутат підкреслив, що російські війська обстрілюють Гуляйполе, Малинівку, Роботине, Малую Токмачку та Новоандріївку, намагаючись захопити Роботинський виступ. За його словами, Сили оборони героїчно стримують ворога, не шкодуючи сил. Тобто, підкреслив депутат, цей стратегічний виступ залишається під контролем українських захисників.

Окрім того, Кирильчук повідомив, що російські загарбники використовують нові тактики, кидаючи солдатів на прорив малими групами.

За його словами, росіяни також використовують нову ганебну тактику і саме тому опротягом останнього часу значно зросла потреба у протигазах для українських захисників на Запорізькому напрямку.

"Росіяни з дронів скидають начинені газом боєприпаси, щоб витравити наших захисників з бліндажів та захисних споруд. Це робиться для того, щоб змусити наших військових вийти на відкриту місцевість, де ворог застосовує ударні FPV-дрони для атаки. Тому наші захисники терміново потребують протигазів", - повідомив Кирильчук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники почали використовувати проти українських військових хімічну речовину люїзит. Люїзит є бойовою отруйною речовиною, використання якої було підтверджене декілька разів минулого року. Ця речовина спочатку викликає подразнення шкіри, а потім отруєння, що має вкрай негативні наслідки для життя та здоров’я військових. При цьому відомо, що Росія зобов'язалася не використовувати такі речовини.