Ворог в Кураховому буде розстрілювати військових, як в тирі: чого не повинні допустити ЗСУ

Сили оборони мають зробити все, щоб не допустити втрати панівних висот

Військовий Микола Ворошнов має не надто оптимістичні очікування щодо ситуації в Кураховому.

"Дуже скоро ви все частіше і частіше будете чути про Курахово та курахівський напрямок", - відзначив він.

За його словами, доля міста залежить від природних висот, які знаходяться на північ від водосховища, трохи північніше за Іллінкою та Берестками. Як каже військовий, якщо Сили оборони втратять висоти, то відповідно втратять спроможність ефективної оборони міста.

"Взявши ті висоти - ворого просто перетворить Курахово і околиці на тир по нашій техніці і людям. Логістика міста перетвориться на програшну лотерею. Паралельно будуть намагатися пролізти чагарями зі сходу та північно-східними болотами, лізти будуть на приватний сектор на сході від міста. А там, а там ми вже то бачили десятки разів. На жаль", - говорить Ворошнов.

При цьому він зізнався, що не знає, чи можна щось змінити у цьому алгоритмі.

"Якби не провал з півночі, зі сторони Селідового, то Курахово могло б стримувати ворога не один рік, якби стояли висоти, то всі просування до міста з півдня та зі сходу - просто б перетворювали русню на суміш заліза і людських тіл. Якби", - підкреслив військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Скоро можуть розпочатися бої за Курахове, вважає воєнкор Богдан Мірошніков. При цьому він підкреслив, що зі сходу у місті розташований доволі великий приватний сектор, у центрі та на півдні — багатоповерхівки. А ось у західній частині, каже експерт, величезна промзона, де в тому числі розташована Курахівська ТЕС. За його словами, головною задачею буде не дати оточити місто, тобто просунутися до західних околиць Курахового з флангу.