Ворог ударив по Україні понад 100 ракетами та дронами: як відпрацювала ППО

Повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України

Країна-агресор атакувала Україну понад 100 ракетами та дронами. ППО збила 42 безпілотники та 4 ракети. Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

"У ніч на 19 жовтня російські окупанти завдали удару по Україні керованими авіаційними ракетами (район пусків - акваторія Чорного моря), ударними БПЛА типу "Shahed" та дронами невстановленого типу (райони пусків - Курськ, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ)", - йдеться у повідомленні. у повідомленні.

Радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад 100 повітряних цілей – до 98 ворожих безпілотників та шість керованих авіаційних ракет Х-59/69.

Повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

"Станом на 12.00 в результаті протиповітряного бою збиті 4 керовані авіаційні ракети Х-59/69. ", - зазначили військові.

Крім того, 46 російських безпілотників наразі локаційно втрачені. В даний час інформація щодо збиття або падіння дронів уточнюється та оновлюється.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ворог атакував FPV-дронами Зноб-Новгородську громаду Сумської області. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на інформацію Сумської ОВА.

Внаслідок обстрілу сталася пожежа у квартирах мешканців двоповерхового будинку, також спалахнув легковий автомобіль.

Під час надання допомоги людям рятувальниками та медиками, росіяни здійснили повторні удари, направивши FPV-дрони на авто екстрених служб: швидку та пожежну машину.