Ворог таки готує наступ на Запоріжжя: два фактори, які на це вказують

Росіяни можуть готувати наступ на Запоріжжя і на це поміж іншого вказує накопичення військових резервів поблизу міста

Терористична Росія регулярно здійснює масовані атаки на Запоріжжя керованими авіабомбами (КАБ), що може свідчити про підготовку до нових бойових дій, заявив в ефірі Radio NV військовий експерт, генерал-лейтенант Ігор Романенко, який раніше обіймав посаду заступника начальника Генштабу ЗСУ.

"Схоже на те, що вони планують бойові дії, можливо, операцію щодо нашого Запоріжжя. І це робиться безпосереднім [впливом] на місто. На жаль, у росіян з’явилися додаткові можливості за рахунок того, що вони модернізували КАБи і можуть їх застосовувати, запускати з дальності 100 км", — говорить Романенко.

Водночас він підкреслив, що це не єдина ознака підготовки ворога до активізації бойових дій.

За його словами, на території поблизу Запоріжжя, де розміщені війська РФ, за даними як української, так і закордонних розвідок, спостерігається накопичення додаткових ресурсів і резервів. Це свідчить про можливе посилення бойових дій на цьому напрямку, підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом минулого тижня російські терористи застосували для ударів по Запоріжжю десятки КАБів, чого не було з початку війни. Після такого терору, каже військовий оглядач групи "Інформаційний опір Олександр Коваленко, виникли версії про те, що окупанти готують наступ на це місто. При цьому експерт вважає, що удари по Запоріжжю не є підготовкою до наступу на місто. За його словами, якби росіяни формували умови для наступу, то били б вони не по житлових кварталах, а по військових об'єктах, лініях оборони та рубежах.