Ворог розгорнув мобілізацію в окупації: кого забирають в армію РФ

Росіяни посилили мобілізацію на окупованих Запоріжжі та Херсонщині

На тимчасово окупованих територіях півдня України російські загарбники намагаються мобілізувати якомога більше чоловіків. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає портал "Коментарі".

За даними українського підпілля, все більше репресивних заходів росіян спрямовані на пошук чоловіків, яких примусово мобілізують до лав російської армії.

Як встановив Центр спротиву, у мобілізаційні списки вносять лікарів, освітян, працівників комунальних підприємств. Крім того, окупанти мобілізують підлітків, яким виповнилося 17 років.

Для посилення мобілізаційних заходів в окупованих містах Херсонської та Запорізької областей росіяни розгорнули нові так звані “військкомати”. Новостворені мобілізаційні пункти очолюють російські офіцери.

Центр спротиву зазначає, що ворогу вигідна смерть українців у незалежності від того, на якій стороні вони воюють.

А тому, додає Центр спротиву, окупанти використовують українців у своїй армії для "гарматних штурмів", оскільки їхня смерть не створює соціальну напругу в нацистському суспільстві РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбницькі війська на Таврійському напрямку бунтують, відмовляються йти на штурми і тікають із окопів. Ворог намагається максимально завдати шкоди логістичним шляхам, українським укріпленням та дістати українських захисників. Після цього окупанти спробують знову кинути вперед у "м'ясні" штурми нову піхоту. На Запорізькому напрямі росіяни намагаються повернути втрачене становище. А загальні втрати ворожої армії тримаються лише на рівні 400-500 окупантів за добу.